Onderhoud van buitenvloeren uit Chinese & Aziatische blauwe steensoorten.

Onderhoud van buitenvloeren uit Chinese & Aziatische blauwe steensoorten.

Uit “de Klooster-Trots®” Schoonmaak-Gazet!


Gebruik bij voorkeur een produkt met een hoog gehalte aan voedende stoffen, bv Klooster-Trots® Swartoline® of de specifieke OSVALT® Arduinzeep ( op basis van palmolie ).

Ga er ook van uit dat het voeden en onderhouden van buitenvloeren op alle weer en wind niet altijd een dankbaar werk is, omdat alle residu’s ( voedende ) bestanddelen niet UV bestand zijn, en regen en wind Uw werk telkens weer beinvloeden ( verweren ). Bij overdekte vloeren zal dit minder het geval zijn.

Bepaalde soorten van bovenvermelde vloeren kunnen na verloop van tijd ( buiten ) ook een bruine waas vertonen, dit omdat deze stenen metaalhoudend zijn en gaan oxideren ( roesten ).

Dweil vooral nat in bewerkbare vlakken van ca. 2 x 2 mtr. En laat het produkt ca. 5 min goed intrekken, om vervolgens af te nemen met een aftrekker, en het vuile water op te nemen met een zuivere dweil. Indien een afvoerputje voorhanden is, het vuile water hierdoor afvoeren. Deze dweil regelmatig uitspoelen in zuiver water, en dit water meermaals vervangen.

Opgelet !! Dweil NOOIT in zeer felle zon of bij sterke wind!!