Periodiek STRIPPEN van vloeren in het algemeen.

Periodiek STRIPPEN van vloeren in het algemeen.

Uit “de Klooster-Trots®” Schoonmaak-Gazet!

Bij wekelijks onderhoud met reinigingsmiddelen, dienen vrijwel alle soorten van vloeren om de 6 a 7 jaar te worden gestript, d.w.z dat alle opgehoopte zeep en glansvetten (waxen) worden verwijdert. Alle soorten reinigingsmiddelen in welke vorm dan ook laten een residu achter (een voedend bestanddeel) dat zorgde voor het vullen van Uw natuursteenvloeren, maar ook voor glans op keramische vloeren. Langdurig gebruik van deze producten zorgt ervoor dat deze residu’s zich gaan ophopen op Uw vloer, zodoende krijgt U een vetlaag die er voor zorgt dat uw tegels slecht opdrogen na het dweilen, en dat voetstappen zichtbaar blijven. Strippen is ook noodzakelijk wanneer U regelmatig veranderde van onderhoudmiddel, wanneer U tevreden bent met een bepaald onderhoudsprodukt, is het aanbevolen om dit dan ook zonder onderbreken te blijven gebruiken. (Verandering is niet altijd verbetering !!)

Zeepresten worden dan ook gemakkelijk verwijderd met Klooster-Trots® STRIPPER-REMOVER, deze unieke reiniger is speciaal vervaardigd voor het verwijderen van overtollige zeepresten en waxlagen. Maak de vloer op voorhand vochtig met zuiver water (Vloerverwarming op voorhand uitschakelen. En schrob kleinere vakken van bv 2 x 2 Mtr. met het gemengde produkt. Laat het produkt ca. 5 à 10 Min. intrekken (al naar gelang de vervuiling) om vervolgens het vuile water op te nemen met een propere dweil, (Spoel de dweil regelmatig uit in zuiver water). Het vuile water meermaals vervangen.

Opgelet: De op de etiketten aanbevolen dosering NIET overschrijden. Bij extreme vervuiling de behandeling herhalen, en de aangegeven inwerktijd verlengen.