Het (winter) onderhoud van Natuursteenvloeren met Vloerverwarming !!

Het (winter) onderhoud van Natuursteenvloeren met Vloerverwarming !!

Uit “de Klooster-Trots®” Schoonmaak-Gazet!

Het onderhoud en voeding van natuursteen vloeren op vloerverwarming, verloopt meestal niet altijd zoals gewenst.  Bij een te hete vloerverwarming ( ca. 37°) kunnen er door het snelle drogen vlekken optreden, van gestolde residu’s (voedende stoffen). Net zoals U geen auto kan wassen in de hete zon, zo kan U ook geen warme vloer onderhouden.

Bij vloerverwarming in werking is het dan ook aangeraden om deze op voorhand indien mogelijk volledig (of gedeeltelijk) uit te schakelen, zodat de vloer kan afkoelen. Ons advies is tevens om de aangegeven dosering van uw reinigingsmiddel te halveren. Dweil vooral in kleinere bewerkbare vlakken, van bv 2 bij 2 mtr. Dweil vooral nat en regelmatig zodat het voedend residu voldoende kan intrekken in Uw vloer. Laat het reinigingsmiddel minstens 5 min. intrekken, om dan vervolgenshet vak met een aftrekker droog te maken en het vuile water op te nemen met een propere dweil. De dweil regelmatig uitspoelen in zuiver water, en het water meermaals vervangen.

TIP !! Indien gewenst kan U na het dweilen de gedroogde vloer nog eens nawrijven met een droge katoenen of microvezel dweil, zo activeert U de gewenste glans. (enkel indien gewenst)

Opgelet !! Deze richtlijnen zijn enkel aanbevolen in de winter wanneer Uw vloerverwarming in werking is.